söndag 7 juni 2009

Bättre timing finns inte

Det har aldrig känts mer passande att starta upp en ny blogg som efter ett val till Europaparlamentet. Efter ett valdeltagande på starx över 40% som inte direkt ger mig skrämselhicka men defintivit inte långt där i från.

Piratpartiet (PP) har utsetts till "valets vinnare" och visst kan man tycka att PP gjort bra i från sig, med tanke på ekonomiska resurser och den valkampanj man bedrivit finns det naturligtvis delar av mig som är benägen att hålla med, men i verkligheten är det något helt annat som lyft PP till oanade höjder. PP:s framgång stavas höger alliansens misskalkylering. Om höger alliansen inte haft så bråttom med IPRED och FRA-lagen så hade PP aldrig vuxit till det dem är idag. Å andra sidan hade vi med största sannolikhet också haft Sverigedemokraterna representerade i Europaparlamentet, inget ont som har något gott med sig.

Tillsammans med PP sticker Miljöpartiet ut som den stora överraskningen, över 10% hade npg inte någon gissat, inte ens de gröna själv kunde realistiskt ha drömt om 11% heller. Detta stärker en stukad röd-grön allians, trots Vänsterpartiets nederlag. En intressant tanke om Vänsterpartiets nederlag i Umeå kunde de i studion under valvaka förstå, jag tycker den är ganska enkel eftersom Vänsterpartiets toppkandidat i förra valet kom från Umeå.

Intressant?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar